HLR-utbildningar i Borås och Sjuhäradsbygden

HLR-instruktör

Kunskap räddar liv!

Ullas HLR & Friskvård erbjuder ditt företag, organisationen eller föreningen skräddarsydda HLR-utbildningar med hjärtstartare, akut insjuknande och första hjälpen.

Ett hjärtstopp kan ske av flera anledningar men ofta drabbas hjärtat av ett elektriskt kaos och hjärtmuskeln arbetar osynkroniserat utan att kunna pumpa runt blodet i kroppen. Om ingen behandling ges inom några minuter kommer detta tillstånd att leda till döden.

Den omedelbara behandlingen som krävs är att någon startar HLR och att en elektrisk stöt från en hjärtstartare ges så fort som möjligt. Genom HLR pumpar man manuellt runt blodet i kroppen, genom en elektrisk stöt från en hjärtstartare avbryts det elektriska kaos som finns i hjärtat. På så sätt kan hjärtat återfå sin normala rytm och kunna pumpa runt blodet i kroppen igen.

Jag använder mig av riktiga dockor.

HLR-utbildning med hjärtstartare

HLR-docka Hjärtstartare

Utbildningen syftar till att ge grundläggande kunskaper i Hjärt- lungräddning och att kunna använda en hjärtstartare samt att kunna behandla en person med luftvägsstopp.

Vi går också igenom akut insjuknande t.ex: symtom vid hjärtinfarkt, stroke m.m. samt hur vi ska agera då.

Utbildningen fokuserar på det väsentliga och basala och är enligt riktlinjer från Svenska HLR-rådet.

Varje kurstillfälle omfattar 3 timmar
Max 12 deltagare
Kursen innehåller både teori och praktik med tyngdpunkt på praktik. Varje kursdeltagare kommer att ha varsin HLR-docka under kursen för maximal träning. Alla får ett kompentenskort i HLR efter godkänd genomgång.

Kostnad:
En kurs 6000 kr exkl. moms.
Två kurser samma dag: 9000 kr exkl. moms.

Livräddande första hjälpen till barn

Första hjälpen till barn

En olycka händer så lätt, då är det skönt att veta hur man ska agera om ett barn t.ex: sätter i halsen, och drabbas av ett andnings- eller hjärtstopp. När man ska ge första hjälpen till barn så skiljer det sig åt jämfört med hur den utförs till vuxna. Utbildningen lär ut tekniken för att rädda liv hos barn i åldrarna 0-1 år samt 1 år upp till puberteten.

Kursen är riktad till alla vuxna personer som vill lära sig livräddande första hjälp till barn. Det kan vara privatpersoner eller personer som arbetar inom sjukvård, barnomsorg eller skola. Förutom hjärt- och lungräddning får man lär sig vilka åtgärder man ska vidta när barnet satt i halsen, vid olycksfall och hur man kan känna igen allvarliga akuta sjukdomar

Varje kurstillfälle omfattar 3 timmar.
Max 8 deltagare
Kursen innehåller både teori och praktik med tyngdpunkt på praktik.

Kostnad:
En kurs 6000 kr exkl. moms.
Två kurser samma dag: 9000 kr exkl. moms.

Skräddarsydda kurser i första hjälpen, D-HLR och HLR

Hjärtstartare

Mina HLR-utbildningar har ett praktiskt tillvägagångssätt där vi går igenom stegen i hjärt- och lungräddning samt hur man använder hjärtstartare. Jag hjälper dig med att sätta upp en utbildning som är anpassad för era förutsättningar och särskilda riskmoment på arbetsplatsen. Jag utbildar när ni har möjlighet och kommer till Er, har ni svårt med lokal kan jag ordna en till viss ersättning.

Vi tränar praktiskt tillsammans med handgrepp, kommunikation och samarbete utifrån ett påhittat fall från er arbetsplats.

Varför inte ha en heldagsutbildning för personalen med HLR på förmiddagen och grundläggande brandutbildning med teori och praktik på eftermiddagen?

Jag samarbetar med Borås Brandservice AB och Prepare Brandskydd AB i Borås.

Home Party - Livräddande första hjälpen till barn

Bjud hem vänner och bekanta, farfar, mormor m.fl. till ett homeparty i HLR

Under 3 timmar får ni lära er barn-HLR bröstkompressioner och inblåsningar, barnolycksfall samt akut insjuknade hos barn Som värd/värdinna betalar du inget, dina gäster betalar 500kr/person inkl. moms.

Ni kan vara 8-15 personer.

OBS! För privatpersoner.

Nytt! Öppna utbildningar Vuxen eller barn HLR

Utbildning för dig som privatperson eller om ni är bara några personer från firman.

Varje kurstillfälle omfattar 2.5 - 3 timmar. Utbildningen sker i min lokal på Trandaredsgatan 200 i Borås. Kursen innehåller både teori och praktik med tyngdpunkt på praktik. Alla får ett kompetenskort efter godkänd utbildning.
550 kr inkl. moms för privatpersoner. Exkl. moms för företagskunder.

Besök min facebooksida för att se aktuella tider.